Skip to content

Štátna tajomníčka I. Brocková rokovala o krajanskej problematike

Štátna tajomníčka I. Brocková rokovala o krajanskej problematike
6.7.2020 – Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková prijala dnes (6. júla 2020) predstaviteľov Združenia nezávislých expertov pre otázky dejín a života zahraničných Slovákov, Občianskeho združenia Migrácia SK a Nadácie Národný pamätník slovenského vysťahovalectva Claude Baláža a Jána Bilika.
Účelom stretnutia bolo informovať štátnu tajomníčku, ktorá má v portfóliu aj otázky Slovákov žijúcich v zahraničí, o činnosti a aktivitách uvedených združení, ako aj o ich predstavách a očakávaniach ďalšieho smerovania štátnej politiky SR vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí.
Osobitnú pozornosť venovali problematike vybudovania Pamätníka slovenského vysťahovalectva, o ktoré sa tieto združenia už dlhší čas usilujú. I. Brocková na stretnutí konštatovala, že: „vláda Slovenskej republiky pripisuje Slovákom žijúcim v zahraničí a rozvoju vzťahov s nimi veľký význam. Naše vnímanie a politika k tejto časti slovenskej spoločnosti sú reflektované aj v Programovom vyhlásení vlády SR.“

Foto: Tomáš Bokor/Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR